(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Nakládané houby

Potřebné ingredience
malé (menší) čerstvé houby - nejlépe poddoubáci (podhříbci), ocet, deko
Postup přípravy
Houbičky očistíme, nakrájíme na půlky nebo čtvrtky - když jsou malé, můžeme nechat celé. Nasypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a povaříme asi 10 minut. Pak cedníkem vybíráme, prolijeme studenou vodou a sypeme do skleniček, zaléváme horkým lákem. NESTERILUJEME!!!
Lák: 1 3/4l vody, 1/2l octa, 1 Deko - povaříme 5 minut.
Lák: 1 3/4l vody, 1/2l octa, 1 Deko - povaříme 5 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Suesanne
(upraveno)
17. 9. 2011, 9:23
Jdu to vyzkoušet, recept vypadá snadně a rychle
Děkuji za něj...



nahlásit
Bankéřka76
(upraveno)
10. 8. 2011, 20:32
Musím říci, že jsem podle tohoto receptu houby dělala poprvé minulý rok - zaujalo mě to NEsterilování
a jinak je už nedělám. Pravda je, že se mi jedny houby zakalily, ale španě jsem uzavřela víčko
. Jinak mám ještě troje z loňska ve špajzu a jsou mňam
!! Akorát dávám ještě cca 130 g cukru, nemám ráda moc kyselé.



nahlásit

Byznysmamka
(upraveno)
7. 8. 2011, 13:55
prosím vás ... co je to to DEKO??


nahlásit

lemulka
(upraveno)
13. 9. 2011, 11:31
@Byznysmamka
Přípravek na zavařování zeleniny, zejména okurek. Seženete v každé samoobsluze, či drogerii
nahlásit
DanušaP
(upraveno)
7. 8. 2011, 13:59
@Byznysmamka
takový pytlík, který se povaří s vodou a octem
nahlásit

Joan
(upraveno)
29. 8. 2010, 19:34
DObrý večer!Mohu se zeptat jak dlouho se houby tímto způsobem mohou skladovat když se nezavařují?Moc děkuji Pavla
nahlásit

lemulka
(upraveno)
6. 1. 2011, 17:39
@Joan
Ahoj Pavli, vím, že reaguji pozdě - dlouho jsem tu nebyla. Houby jsou nejlepší co nejčerstvější. Samozřejmě, že když jich je málo, nebo nejsou vůbec, tak rok staré nevadí. Čím jsou ale starší, tím jsou "blemcavější". U nás ale nikdy moc nevydrží, stačíme je odjídat. Protože když je zavaříte, bude z nich kaše.
nahlásit

kvítečko
(upraveno)
19. 8. 2010, 23:57
vyzkouším, mám hub nad hlavu

nahlásit

lemulka
(upraveno)
6. 1. 2011, 17:40
@kvítečko
Jestli jste zkusila - jaké jsou?
nahlásit
Simona68
(upraveno)
11. 8. 2010, 14:23
mám dotaz dělám sice jiný nálev ale už se mi několikrár stalo ,že houby nebyly vůbec kyselé/ přitom lák je kyselý dost používám ho na okurky / nevíte čím by to bylo myslela jsem že je to tím povářením
nahlásit

lemulka
(upraveno)
6. 1. 2011, 17:40
@Simona68
Tak to netuším, já je povařím ve slané vodě, propláchnu studenou vodou a pak teprve přeliju žhavým kyselým nálevem
nahlásit

Sismi
(upraveno)
11. 8. 2010, 11:38
Můžu se zeptat,ještě jsem nikdy houby nedělala,jsou to ty takové slizké??


nahlásit

lemulka
(upraveno)
6. 1. 2011, 17:41
@Sismi
Ano, jsou to "ty slizké"
nahlásit

Kulíšek 15
(upraveno)
9. 8. 2010, 21:00
tak jsem je dnes udělala tak jsem zvědavá jak budou chutnat,děkuji za receptík

nahlásit

lemulka
(upraveno)
6. 1. 2011, 17:41
@Kulíšek 15
Tak jak, Hani, chutnají?
nahlásit

šumafka
(upraveno)
3. 7. 2009, 21:58
Musím vyzkoušet, teda jestli bude příležitost.?! Vždycky jsem nakládala do Pikanty a taky jsou moc dobré.
nahlásit

lemulka
(upraveno)
22. 8. 2009, 18:39
@šumafka
Já s Pikantou nemám zkušenosti, houby nakládám pouze tímto způsobem, jsme už na ně doma zvyklí. doufám, že budou chutnat.

nahlásit
hacík
(upraveno)
20. 8. 2010, 20:42
@lemulka
Leni, když se ty houby nezavařují, nezkazí se se? Jak dlouho vydrží? To by bylo super, chci to zkusit, díky



nahlásit

lemulka
(upraveno)
6. 1. 2011, 17:42
@hacík
No když je špatně uzavřené víčko, tak se, samozřejmě, zkazí. Jinak se mi to nestalo.....Zkuste a dejte vědět
nahlásit
anastazia6
(upraveno)
3. 7. 2009, 21:12
Také moc děkuji za recept.


nahlásit

lemulka
(upraveno)
22. 8. 2009, 18:40
@anastazia6
Jsem ráda, že chutnají



nahlásit

andol
(upraveno)
19. 3. 2009, 12:37
DĚKUJI ZA RECEPTÍK





nahlásit

lemulka
(upraveno)
22. 8. 2009, 18:39
@andol
Andrejko, jsem ráda, že chutnají




nahlásit